Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

3 scenario’s, 1 keuze: Azure Virtual Desktop of Windows-365

Scenario 1: Opteren voor Windows 365

Het inhuren van externe partijen of seizoenswerkers die moeten inloggen op jouw systeem is iets wat je waarschijnlijk al hebt meegemaakt. Je besteedt taken uit en daarom is het noodzakelijk om licenties te verstrekken aan personen die geen deel uitmaken van jouw organisatie.

In zo'n situatie is het handig om Windows 365 te overwegen. Hiermee kun je namelijk toegang verlenen tot een virtuele computer en de licentie weer intrekken zodra het werk is voltooid. Bovendien vermijd je het probleem dat een externe partij jouw fysieke laptop overal mee naartoe neemt en laat slingeren. Dat is wel zo veilig.

Windows 365 is ook de beste keuze als je de levensduur van je apparatuur wilt verlengen. Als je bestaande apparaat bijvoorbeeld niet snel genoeg is voor de nieuwste Windows-versie, kun je toch profiteren van een snelle werkplek die vanuit de cloud wordt aangeboden.

Scenario 2: Werken met Azure Virtual Desktop

Wil je iedereen binnen je bedrijf laten werken op de virtuele werkplek? Gebruik je grafische applicaties zoals AutoCAD? Heb je machines met veel geheugen nodig? In zulke gevallen biedt Azure Virtual Desktop het antwoord. Hiermee ben je flexibel in het kiezen van machines.

Als bepaalde mensen binnen je organisatie, zoals AutoCAD-ontwerpers of grafische designers, hoge eisen stellen aan applicaties, hebben zij bovendien geen apart apparaat meer nodig. Als iedereen een standaard apparaat met Azure Virtual Desktop heeft, kunnen zij gebruikmaken van een virtuele machine die de nodige extra resources en ondersteuning biedt. Kortom, je hoeft geen extra hardware aan te schaffen en je profiteert van standaardisatie.

Scenario 3: Gebruik van Windows 365 en Azure Virtual Desktop samen

Misschien is het verrassend om te lezen, maar Windows 365 en Azure Virtual Desktop zijn compatibel met elkaar. In bepaalde situaties is het handig om een mix van deze werkplekken te hebben.

Stel, je werkt al een tijdje met een Citrix-oplossing en bent gewend aan een volledig virtuele werkplek. Maar binnen je organisatie zijn er verschillende gebruikersgroepen. De developers stellen hogere eisen aan de machines, terwijl andere medewerkers op locatie meer specifieke rechten nodig hebben. In zo'n situatie kun je de eerste groep laten werken met Azure Virtual Desktop en de tweede groep met Windows 365.

Deze oplossingen kunnen prima naast elkaar bestaan. Sterker nog, de integratie van een virtuele en een fysieke werkplek verloopt meestal naadloos in dit soort gevallen!

Hoe zit het met jouw scenario?

Wil je de beste optie voor jouw situatie bespreken? Of probeer je beide oplossingen graag eens uit?
Neem contact met ons op en samen verdiepen we ons in de mogelijkheden.