Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Cloudinnovatie is onstuitbaar! Hoe innoveer je zinvol mee?

Microsoft innoveert razendsnel. Oók wanneer het om de Azure-cloud gaat. Als kleine beheer- of ontwikkelorganisatie kan je het tempo vaak maar moeilijk bijbenen. Hoe ga je met dit innovatietempo om? En hoe blijf je op een zinvolle manier doorontwikkelen? 

Welke innovaties zijn nuttig voor jou? 

Waar je een tijdje geleden de ontwikkelingen rondom Kubernetes en Logic Apps probeerde te volgen, focus je je nu op de slagen die met Azure Copilot & Fabric gemaakt worden. Maar dat zijn er erg véél. Wil je echt goed bijhouden welke functionaliteiten en diensten Microsoft allemaal uitbrengt op het cloudplatform, dan heb je daar een dagtaak aan. Hier komt nog eens bij dat je bij elke innovatie wilt bepalen welke functionele vraag deze voor jullie kan oplossen. En áls een nieuwe functionaliteit of dienst nuttig voor jullie is, moet je de vertaalslag van IT naar de business maken. 

Een andere uitdaging is dat je momenteel natuurlijk al een omgeving hebt stáán. Daarbinnen draaien allerlei functionaliteiten. Om maar een simpel voorbeeld te geven: stel, je hebt een eigen back-up-tool gebouwd. Een week later introduceert Microsoft een ingebouwde functionaliteit die precies hetzelfde doet als jouw maatwerktool. Is het slim om hierop over te stappen? En als je dat niet doet, wat gebeurd er dan? 

Kleine groep experts, beperkte tijd: hoe blijf je up-to-date? 

Alsof het bijhouden en beoordelen van nieuwe ontwikkelingen nog niet genoeg is, moet je eigenlijk ook regelmatig een interne evaluatie doen. Is jouw omgeving nog stééds de beste? Heb je de juiste keuzes gemaakt? Een kleine beheerorganisatie bestaat doorgaans uit een compacte groep van experts. Maar hoeveel kennis mensen ook bezitten, íemand moet hen blijven uitdagen. Alleen zo houd je je kennis op peil en zorg je dat je optimaal blijft werken. 

Het probleem is dat je capaciteit beperkt is. Experts in een kleine beheerorganisatie of ontwikkelorganisaties hebben vaak niet de tijd om álles bij te houden. De vraag is: hoe zorg je dat je toch verder innoveert? 

Partnership: synergie over 3 assen 

Dé oplossing: haak een goede partner aan. Eén die jou helpt om het meeste uit het Azure-platform te halen. Een goede partner: 

  • Neemt jou structureel mee in de veranderingen en innovaties van Microsoft; 

  • Doet proactief voorstellen omtrent het gebruik van aanvullende tools die nuttig voor jou kunnen zijn; 

  • Fungeert als een sparringpartner die met je meekijkt, bijvoorbeeld wanneer het gaat om het gebruik van features  (zijn dit voor jou de juiste?). 

Als een partij je over deze drie assen helpt, levert je partnership een hele goede synergie op. Een stap verder is als deze partner zelfs het infrastructuur beheer van het Azure platform van je kan overnemen. Dan kan jij versnellen en continu verbeteren. En zó blijf je zinvol innoveren oor jou business! 

Toegevoegde waarde creëren met een ervaren partner? 

Wortell heeft sterke, directe lijnen met Microsoft en wordt als een van de eerste partijen betrokken bij innovaties. In 2023 ontvingen we een onderscheidende award van Microsoft ter ere van ons 25-jarige partnerschap. 

Zoek jij een betrokken sparringpartner bij het creëren van toegevoegde waarde voor je business met het Azure-platform? Neem gerust contact op om een kennismakingsgesprek in te plannen met een van onze experts.