Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Modern Outsourcing: drie belangrijke overwegingen

Kennis
3-2-2022

IT wordt steeds meer een integraal onderdeel van de business. Daardoor maken organisaties duidelijker onderscheid tussen technologische innovatie in functie van de organisatie, en de klassieke faciliterende rol van IT. Maar wat is de impact van Modern Outsourcing nu precies? In dit artikel belichten we de drie belangrijkste overwegingen.

Het valt niet meer te ontkennen: de rol van IT verandert

De IT organisatie van de toekomst is niet meer alleen faciliterend. IT gaat een steeds belangrijkere rol innemen en bedrijven worden steeds meer gedreven door technologie. Want zo maak je nu eenmaal het verschil voor je klanten. Daarnaast is er ook veel meer specifieke kennis vereist om concurrentievoordeel te behalen via al die nieuwe technische mogelijkheden.

Martijn Kunnen, Product Owner Cloud Competence bij ONVZ
“Wij geloven dat we geen eigen aanpak hoeven te verzinnen, als een leverancier aan meerdere klanten een bewezen oplossing levert. Op de onderdelen waarin we wél onderscheidend willen zijn, zetten we een platform in waar we zelf ontwikkelde technologieën gebruiken.”

Laat IT je business helpen

Voor zowel de organisatie als de IT organisatie zelf is het niet erg uitdagend om bezig te zijn met het zogezegd ‘aanhouden van het licht’. Want een moderne werkplek komt gewoon uit de muur. Uitdagender en daarmee taken die voldoening geven, dragen bij aan het enthousiasme voor een andere invulling van de rol van IT in het voordeel van de business. En wanneer zichtbaar wordt wat de IT afdeling kan doen, wanneer die tijd heeft om waarde toe te voegen met innovatie, volgt vaak nóg meer enthousiasme. Zowel bij IT’ers die graag met iets als Azure Labs aan de slag gaan, als bij de organisatie, die direct voordeel haalt uit zo’n innovatie.

Vraag je af wat je reden is om voor Modern Outsourcing te gaan 

Als laatst maar zeker niet minder belangrijk: de reden van jouw organisatie om voor Modern Outsourcing te gaan. Welk doel wil je bereiken met het outsourcen van je IT? Wil je dat alles goedkoper wordt? Wil je meer waarde toevoegen voor je eindklanten? Of flexibeler zijn zodat je beter kunt innoveren en inspelen op veranderingen in de toekomst?

Dit zijn belangrijke vragen omdat Modern Outsourcing niet per definitie goedkoper is. Bij klassieke outsourcing was het besparen van kosten vaak de voornaamste reden om zaken uit te besteden. Bij Modern Outsourcing ligt dat anders. Het voordeel zit hier in het vergroten van het innovatievermogen, waarde toevoegen voor de business en flexibiliteit. Zo kun je voor verschillende diensten kiezen, voor verschillende partners, en snel wisselen tussen technologieën. Vroeger zat je misschien vast aan je gekochte licentie of server. Maar nu kun je experimenteren met andere technieken en sneller overstappen indien gewenst. Met Modern Outsourcing zit je dus niet vast aan één platform of dienstverlener.

Is jouw organisatie klaar voor Modern Outsourcing?

Niet elke organisatie is in staat om direct over te stappen naar Modern Outsourcing. Ontdek in deze blog een aantal essentiële criteria en hoe je de eerste stappen kan zetten.

Webinarreeks

De Moderne IT Organisatie

Is jouw organisatie toegerust op een snel veranderende toekomst? De maatschappij en het bedrijfsleven digitaliseren in een ongekend tempo. De IT afdeling speelt een centrale rol in deze digitalisering. Hierdoor komt er veel op de IT organisatie af en staan CIO's en IT-managers voor belangrijke keuzes.

Om organisaties te helpen deze vragen te beantwoorden, organiseren we een webinarreeks waarin diverse thema's aan bod komen: van leiderschap, business IT, tot employee IT en infrastructuur.