Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Is jouw organisatie klaar voor Modern Outsourcing?

Kennis
3-2-2022

De IT organisatie van de toekomst is niet meer alleen faciliterend. IT gaat een steeds belangrijkere rol innemen en bedrijven worden steeds meer gedreven door technologie. Want zo maak je nu eenmaal het verschil voor je klanten. Modern Outsourcing is hierbij een cruciale factor. Maar niet elke organisatie is in staat om direct over te stappen naar Modern Outsourcing. In deze blog belichten we enkele essentiële criteria en hoe je de eerste stappen kan zetten.

Essentiële criteria

  • Mandaat van het bestuur: de strategie op C-level moet impliceren dat je voor outsourcing gaat. Dat betekent dus ook dat de keuze is gemaakt om van een Capex naar een Opex model te gaan. 
  • Technische infrastructuur: ga na of er net geïnvesteerd is in nieuwe hardware of wanneer contracten met huidige leveranciers aflopen. Afhankelijk daarvan kun je de snelheid en eerste stappen van jouw outsourcing strategie bepalen.
  • HR: naast het technisch aspect zit er ook een organisatorisch en menselijk aspect aan modern outsourcing. Vergeet niet: je gaat IT medewerkers vragen een ander soort rol aan te nemen. Zijn zij er klaar voor om dingen anders te gaan doen?

Heb je deze zaken nog niet helder of op orde? Geen probleem! Dit hoeft zeker geen reden te zijn er niet aan te beginnen. Misschien is een ander traject in jouw geval gewoon beter. Aanleiding kan een eenvoudige vervangingsvraag zijn, die uitmondt in een strategische discussie over hoe om te gaan met IT, security en data. Dat zijn gesprekken die we graag met je voeren. Zo kunnen we je helpen inzicht te krijgen in al die vraagstukken en samen met jou de volgende stap zetten.

Zet de eerste stap met een transitieplan

Modern Outsourcing is een veelomvattend traject. Om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen een helder beeld hebben van alle activiteiten die we ondernemen bij het moderniseren van de werkplek en het datacenter, maken wij met onze klanten altijd een transitieplan. Alle activiteiten die we in het transitieplan beschrijven, vatten we samen in een roadmap. Hieronder vind je een voorbeeld terug.

In het transitieplan en de bijbehorende roadmap staan de strategische doelen van de organisatie centraal. Per slot van rekening vormen deze doelen het vertrekpunt van het traject, en zo ook de meetpunten waaraan we ons succes kunnen afmeten. Het scherp krijgen van deze doelen en de koppeling maken met het IT landschap? Het is dé cruciale eerste stap!

Een goed beeld van de huidige situatie is key

Vervolgens voeren wij enkele technische en organisatorische scans uit. Zo krijgen we een goed beeld van de huidige situatie. Als we deze scans hebben uitgevoerd, weten we bijvoorbeeld hoeveel servers, applicaties en data gemigreerd moeten worden. Ook weten we we wat de beleidskaders en beveiligingseisen van de organisatie zijn, en hoe het met de digitale vaardigheden van medewerkers staat.

Op basis van deze informatie stellen we het transitieplan samen. Dit plan bevat onder andere de roadmap en een gedetailleerde beschrijving van alle mijlpalen. Afhankelijk van de omvang van het traject, verdelen we onze taken in meerdere streams. Zo is er een stream die zich specifiek op de werkplek richt, en draaien andere rond cybersecurity. De hoofdstream omvat altijd de taken die van belang zijn voor het gehele traject. Denk bijvoorbeeld aan architectuur, adoptie en het opzetten van een moderne IT organisatie.

Inspiratie nodig of heb je vragen?

Wil je meer weten over het transitieplan, de overwegingen om voor Modern Outsourcing te gaan of weten hoe andere klanten zo’n traject aanpakken? We gaan graag vrijblijvend en digitaal met je in gesprek om te sparren en mee te denken. Contacteer ons via info@wortell.be.

Webinarreeks

De Moderne IT Organisatie

Is jouw organisatie toegerust op een snel veranderende toekomst? De maatschappij en het bedrijfsleven digitaliseren in een ongekend tempo. De IT afdeling speelt een centrale rol in deze digitalisering. Hierdoor komt er veel op de IT organisatie af en staan CIO's en IT-managers voor belangrijke keuzes.

Om organisaties te helpen deze vragen te beantwoorden, organiseren we een webinarreeks waarin diverse thema's aan bod komen: van leiderschap, business IT, tot employee IT en infrastructuur.