Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Out of the box denken met Microsoft Copilot: niet alleen voor kantoorpersoneel, maar ook voor zorgverleners!

Kennis
28-2-2024

Microsoft Copilot is pas eind vorig jaar gelanceerd, maar het is al een waar begrip geworden. Het is de toekomst van Artificial-Intelligence-assistentie voor Microsoft 365-applicaties en -diensten. Deze krachtige tool helpt gebruikers bij het uitvoeren van taken, het verbeteren van hun creativiteit en het verhogen van hun productiviteit. Hoe? Met realtime intelligente assistentie. En het mooie is dat Microsoft Copilot naadloos integreert met onder andere Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en SharePoint. 

Veel mensen zijn er enthousiast over. En terecht. De komst van deze nieuwe technologie is ook een goed moment om stil te staan bij scenario’s die beschrijven hoe mensen en organisaties kunnen profiteren van Microsoft Copilot. Waar kan deze tool jóuw organisatie precies bij helpen? En waar begin je? 

In deze blogpost beantwoorden we die vraag voor zorginstellingen. Want ja: Microsoft Copilot is enorm interessant voor kantoorpersoneel. Maar wist je dat het ook een ontzettend behulpzame tool is voor zorgmedewerkers?  

Scenario voor de ‘zorgpraktijk’: meer aandacht en tijd voor cliënten 

Zorgmedewerkers voeren vaak gesprekken met cliënten. Vervolgens maken zij daar rapportages over en werken ze de patiëntendossiers bij. Een tijdrovende taak. Met Microsoft Copilot kun je dergelijke taken een stuk efficiënter en sneller afhandelen. Hoe? Laat de tool een opgenomen gesprek samenvatten en de actiepunten op een rij zetten. Zo hoeven zorgmedewerkers de informatie niet meer uit te typen en te analyseren na een bezoek. Zij kijken de samenvatting na en verwerken de gegevens in het elektronische patiëntendossier. 

Met deze aanpak kunnen zorgmedewerkers zich veel beter richten op de persoon met wie zij praten. Bovendien kunnen ze meer cliënten helpen, omdat ze aanzienlijk minder tijd kwijt zijn aan administratieve taken. Zeker met het nijpende personeelstekort in de zorg is dit een groot voordeel! 

Ready, set, start!

Copilot

Lees meer over Copilot en hoe Wortell je hierbij kan ondersteunen. Van inspiratiesessies, adoptieprogramma's tot het aanschaffen van licenties. 

Het belang van governance en een stevige businesscase 

Het geschetste scenario kan de zorg veel opleveren. Natuurlijk zitten er ook de nodige haken en ogen aan. Maar het is belangrijk om te gaan zoeken naar dit soort scenario’s ter voorbereiding op de toekomst. Zo heb je uiteindelijk meer tijd om je bezig te houden met de kerntaak van de organisatie.  

Heb je een scenario bepaald? Dan is het verstandig om verder te kijken. Wat zijn de gevolgen met het oog op wet- en regelgeving? Van wie moet je precies toestemming verkrijgen voor de opname van een gesprek? Hoe leg je die toestemming vast? Mag je de opname tijdelijk opslaan in Microsoft 365? Zo ja, hoe zorg je dan dat de uitgewerkte versie eenvoudig in het elektronische patiëntendossier terechtkomt om de informatie vervolgens goed te verwerken en te verwijderen uit Microsoft 365? 

Het is verstandig om dit soort vragen te beantwoorden in de vorm van een businesscase. Daarmee breng je direct in kaart welke voordelen het gebruik van de tool jóu daadwerkelijk oplevert. 

Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Bij Wortell hebben we veel ervaring met het opstellen van dergelijke businesscases. Wij denken mee vanuit de business en vanuit de technologie. Daarbij leggen we jouw behoeftes naast de technische (on)mogelijkheden. Blijkt dat Microsoft Copilot jou veel voordeel brengt? Dan leren we de zorgmedewerkers precies hoe zij het beste met de tool kunnen werken. We helpen ze bijvoorbeeld bij het stellen van de juiste vragen aan Microsoft Copilot om een goede samenvatting te krijgen. 

En natuurlijk bouwen we controls in voor het goed verwerken van data, zodat je het risico op een datalek minimaliseert! 

Hoe zet jij een slimme ’co-piloot’ in? Denk outside-of-the-box! 

Waar ligt de toegevoegde waarde van Microsoft Copilot voor jouw organisatie? Ga daar eens over brainstormen. Blijf vooral niet in de ivoren toren van de directie. Ga de werkvloer op om te kijken wat er in de praktijk speelt. Stel vragen aan de collega’s die daar bezig zijn. Je zult snel zien dat er onverwachte mogelijkheden zijn! 

Wil je inspiratie opdoen? Download ons Copilot Flight Plan

Benieuwd naar wat je nodig hebt om je organisatie klaar te stomen voor Microsoft Copilot? In dit whitepaper zetten we de belangrijkste zaken voor je op een rij. 

Contact

Sparren rondom Copilot voor jouw zorginstelling? Neem gerust contact met ons op!

Copilot Flightplan

Inspiratie opdoen rondom Copilot? Bekijk ons Copilot Flightplan