Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Snel en veilig innoveren met Microsoft Azure

Kennis
4-7-2023

Vandaag de dag je concurrentieel voordeel behouden of versterken? Dan kun je niet anders dan jezelf aanpassen aan de voortdurende evolutie van technologieën. Niet alleen is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen: ook je applicatielandschap blijft best up-to-date. Daarnaast wil je veilig omgaan met nieuwe functionaliteiten en data die zich opstapelen. De oplossing? Microsoft Azure! Hieronder lichten we toe wat Microsoft Azure is, een aantal voordelen van Azure én het aanbod van Wortell.  

Dit moet je weten over de Microsoft Azure cloud  

Microsoft Azure is een multi-inzetbaar cloud computing-platform (een combinatie van hardware en software die samenwerken om softwareapplicaties uit te voeren) dat een flexibele en schaalbare IT-omgeving voorziet. Het biedt een scala aan services, van computing tot opslag, analytics en nog veel meer. Met Azure kun je probleemloos applicaties bouwen, implementeren en beheren in de cloud. Bovendien profiteer je van de voordelen van Infrastructure as a Service (IaaS): workloads, services en apps laat je draaien op servers in de datacenters van Microsoft. En dus niet meer op je eigen hardware. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over het beheer en onderhoudskosten van je fysieke servers.  

Snel en veilig naar Azure

Mission Critical Azure

Gestandaardiseerd en volgens een bewezen aanpak naar Azure.

Waarom zou je Microsoft Azure gebruiken?  

De voordelen van Microsoft Azure zijn drieledig, en dienen hetzelfde doel: sneller innoveren en schaalbare oplossingen leveren. En dat op een uiterst veilige manier.   

  1. Schaalbaarheid: je kunt vlot op- en afschalen, en je betaalt uitsluitend voor wat je effectief gebruikt. Van eenmalige en grote investeringen is dus geen sprake! 

  2. Flexibiliteit: je kunt applicaties op specifieke tijdstippen in- en uitschakelen, bijvoorbeeld enkel tijdens de kantooruren. Uiterst kostenefficiënt, dus!  

  3. Beveiliging: je richt je datacenter in volgens de best practices van Microsoft. En dat geeft je een mooie basis voor security, compliance en governance.  

Wereldwijd zijn er heel wat bedrijven die met Azure meer slagkracht hebben gekregen. E-commerce platform eBay vertrouwt op het platform vanwege de schaalbaarheid, automatisering en analysemogelijkheden. Maar ook in België en Nederland wordt Azure massaal ingezet voor meer innovatie en kostenefficiëntie! Denk maar aan Brussels Airlines, of Belfius en Heineken. En Rogiers ook! 

Azure succesverhaal
Uit het selectieproces kwam Wortell als de ideale partner met de juiste oplossing: een gestandaardiseerde, veilige en compliant werkomgeving binnen de Microsoft-cloud, inclusief alle ondersteunende diensten, en dit voor een vaste prijs per medewerker, per maand. Die aanpak leverde Rogiers ook een financiële optimalisatie op. - Rogiers

Mission Critical Azure (MCA): het Microsoft Azure-aanbod van Wortell  

Bij Wortell maakt Microsoft Azure deel uit van Mission Critical Azure. Dit programma hebben we gebaseerd op onze uitgebreide ervaring met cloud-migraties. Het omvat verschillende diensten die je helpen om snel en veilig naar een Azure-omgeving te migreren.  

  • Azure Readiness Scan: inzicht in de readiness van je infrastructuur en applicaties voor een migratie naar Azure. 
  • Cloud Competence Center: alle nodige kennis en begeleiding bij het optimaal benutten van alle Azure-mogelijkheden. 
  • Azure Out of the Box: een snelle start dankzij een Azure-omgeving die is ingericht volgens best practices. 
  • Business Service Monitoring: gedetailleerde monitoring en rapportage van de prestaties en beschikbaarheid van je bedrijfskritieke systemen. 
  • Managed Detection and Response: proactieve detectie en reactie op beveiligingsincidenten in je Azure-omgeving. 
  • Smart Data Platform: waardevolle inzichten, gebaseerd op je data, die je kunt gebruiken voor besluitvorming en vernieuwing.  
  • Applicaties ontwikkelen: ondersteuning bij de implementatie van moderne applicaties op Azure. 

Je kunt deze afzonderlijk afnemen, al raden we je aan om het volledige programma te benutten. Zo sluiten deze diensten naadloos op elkaar aan. En kun je op een slimme manier je datacenters naar de cloud brengen én maximaal gebruik maken van Azure!  

Klaar om naar de Cloud te gaan?

Ook klaar om je bedrijf meer wendbaarheid en schaalbaarheid te geven? Ontdek de mogelijkheden met Wortell.