Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Waarom als organisatie kiezen voor de Cloud?

Kennis
10-12-2020

Door de huidige digitalisering heeft de Cloud heel wat aan populariteit gewonnen, maar toch zijn er nog tal van organisaties die twijfelen over de werking en veiligheid van de Cloud. Zorg om de bescherming van vertrouwelijke data is daar de grootste reden voor, maar wat mensen vaak niet beseffen is dat ze in hun persoonlijk leven soms onbewust gebruik maken van cloudtoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan je mailbox, Google Drive, Netflix of Spotify.

Wortell is wél overtuigd van de kracht en meerwaarde van de Cloud en daar hebben we vier goede redenen voor, namelijk: een efficiëntere productiviteit, een verhoogde wendbaarheid, een veilige manier van werken en het stimuleren van innovatie om betere beslissingen te nemen. We lichten deze vier belangrijke voordelen even verder voor je toe.

Productiever werken

Een groot probleem waar werknemers tegenwoordig vaak mee te maken krijgen, is dat ze voor het uitvoeren van hun taken vaak werken met verschillende tools en software. Relevante informatie en documentatie staat daardoor overal verspreid.

Werken in de Cloud biedt hier een goede oplossing voor omdat alle informatie op één plek gecentraliseerd is. Dit is ook handig wanneer verschillende medewerkers aan hetzelfde project werken en dus over dezelfde informatie moeten beschikken. Microsoft ontwikkelde dan ook verschillende interessante tools om op een slimme en betere manier te kunnen samenwerken aan documenten en projecten.

Dat efficiënter samenwerken in de Cloud, is ook een gepaste oplossing voor de flexibiliteit die werknemers steeds meer verwachten. ‘Het nieuwe werken’ zorgt ervoor dat medewerkers meer vrijheid hebben om te kiezen waar, wanneer en van op welk toestel ze werken. De Cloud is de ideale manier om ze met elkaar in contact te brengen om een project tot een goed einde te brengen.

Met de Cloud en een moderne digitale werkomgeving hebben werknemers de nodige tools voorhanden om eenvoudiger samen te werken en taken sneller af te werken.

Wendbaarheid verhogen

Naast een betere productiviteit, kan de Cloud ook de wendbaarheid van je organisatie verhogen. Traditionele IT-infrastructuren kosten niet alleen heel wat geld, ze zijn ook nog eens complex, waardoor plotse uitbreidingen moeilijker te organiseren zijn. Wanneer je kiest voor werken in de Cloud, kan je op een eenvoudige manier schalen naar de noden van je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan meer applicaties of het optrekken van de bandbreedte. De wijzigingen zijn ook steeds onmiddellijk beschikbaar in de Cloud.

Niet alle organisaties zijn dezelfde en hebben dan ook verschillende noden en eisen voor hun IT-afdeling. Daarom bestaan er ook verschillende soorten cloudoplossingen met elk hun eigen voordelen en nadelen. Je kan als organisatie bijvoorbeeld kiezen voor een private Cloud, een publieke Cloud of een hybride Cloud. De keuze is steeds afhankelijk van wat jouw organisatie nodig heeft en wenst.

Met de Cloud heb je steeds schaalbare IT-oplossingen voor handen die jouw medewerkers de nodige vrijheid en flexibiliteit geven om hun taken tot een goed einde te kunnen brengen.

Veiligheid garanderen

De Cloud stelt jouw medewerkers ook in staat om op een veilige manier hun taken uit te voeren en samen te werken. De Cloud provider is immers verantwoordelijk voor het beschermen van alle data en applicaties in de Cloud tegen mogelijke data breaches en cybercriminaliteit. Dit gebeurt onder meer door een fysieke bescherming van de datacenters, maar ook door disaster recovery en de beveiliging van data door bijvoorbeeld encryptie.

Nu, het beschermen van deze data is een gedeelde verantwoordelijkheid. Dit wil zeggen dat niet alleen de cloud providers, maar ook jouw organisatie verantwoordelijk is voor het beschermen van data. Er is immers een voortdurende up- en download van bestanden naar de Cloud. Bovendien worden deze bestanden ook vaak lokaal opgeslagen. Het is dan ook van groot belang dat het bedrijfsnetwerk en de toestellen binnen je organisatie goed beveiligd zijn. Daarnaast is het ook aangeraden dat iedereen binnen je organisatie op de hoogte is van mogelijke risico’s en hoe deze te vermijden.

Betere beslissingen nemen en innovatie stimuleren

Organisaties krijgen te maken met een voortdurend groeiende hoeveelheid data. Deze gegevens bevatten een hoop interessante en relevante informatie die gebruikt kan worden om betere beslissingen te nemen voor een succesvolle toekomst. Nu, het verzamelen en analyseren van deze data is tijdrovend en kan beter uitgevoerd worden met enkele nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence en machine learning. En er is geen betere plek dan in de Cloud om deze innovatieve methoden toe te passen. Machine learning en AI hebben immers een grote hoeveelheid aan data nodig om zo effectief mogelijk te zijn. Daarnaast heb je als organisatie geen extra infrastructuur nodig om beide technieken toe te passen, alle tools zijn voorhanden in de Cloud of bij je Cloud provider.

Met de Cloud krijg je dus een beter inzicht in de verschillende datastromen van je organisatie en kan je beredeneerde beslissingen nemen. 

Conclusie

De Cloud biedt verschillende mogelijkheden om efficiënter en schaalbaar te werken in een veilige omgeving om zo betere beslissingen te maken voor een succesvolle toekomst.

Wens je graag meer informatie over hoe de Cloud jouw organisatie naar een hoger niveau kan tillen? Neem dan snel contact op met ons. Samen bekijken we de meest geschikte oplossingen voor jouw organisatie.