Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Een moderne, beter beheerbare werkplek voor Möbius

Cases
12-2-2021

"Möbius beheert en ondersteunt, dankzij de Modern Workplace oplossing van Wortell (voorheen Synergics), haar eindgebruikers en hun toestellen op een efficiënte en toekomstgerichte manier. In combinatie met een migratie naar Exchange Online verhogen we de productiviteit en samenwerking van ons personeel en onze organisatie.“

Möbius is een management consulting bedrijf dat organisaties begeleidt door duurzame bedrijfsoplossingen te ontwerpen en te implementeren op hun strategische momenten tijdens hun levenscyclus.

De uitdaging van Möbius

We zien wel vaker dat door een verouderde on-premise Exchange-omgeving, gecombineerd met het gebrek aan een optimaal management van de toestellen van eindgebruikers, het beheer en onderhoud een dure en vooral intensieve opdracht voor de IT-organisatie wordt.

Möbius zocht ook in dat kader een oplossing waarbij niet enkel de technische migratie maar ook de verdere aanpak en ondersteuning naar de IT-organisatie centraal kan staan.

Möbius beheert en ondersteunt, dankzij de Modern Workplace oplossing van Wortell, haar eindgebruikers en hun toestellen op een efficiënte en toekomstgerichte manier. In combinatie met een migratie naar Exchange Online verhogen we de productiviteit en samenwerking van ons personeel en onze organisatie. - Randy Himpe, IT Manager bij Möbius

Samen werken aan de oplossing

De behoeften van Möbius waren duidelijk: Het bekomen van een centraal beheer van de eindgebruiker devices en het werken met een future proof mailplatform. En daarmee ging Wortell aan de slag.

Wortell migreerde de oude Exchange-omgeving naar Exchange Online (O365), rekening houdend met de twee activiteiten en dus takken die Möbius vandaag kent. Via deze aanpak, het werken in verschillende deelmodules, kon het toestellenbeheer van eindgebruikers voor Möbius vereenvoudigd worden. Ze kunnen voortaan namelijk die module kiezen die bij hun nood aansluit waardoor Möbius’ device management sneller en optimaler georganiseerd kan worden, voor zowel het besturingssysteem als het centraal beheer van de applicaties. 

Modern, digitaal werken betekent dat je altijd en via elk gewenst toestel direct toegang kan krijgen tot je e-mails, documenten en gesprekken. Werken van overal dus. Dat is niet enkel een pak productiever maar bespaart ook heel wat kosten aangezien geen on-premise omgeving nodig is en dus ook de onderhoudskosten daarvan wegvallen. En daar hoorde voor Möbius ook een modern beheer bij van de eindgebruiker toestellen. Ze kozen resoluut voor Wortell’ Modern Workplace beheer (via Intune / Endpoint-manager). Niet alleen kunnen ze hun toestellen centraal beheren maar ook controlen (security) en daarbij de gewenste applicatieve toepassingen vanuit één oogpunt beheren en automatisch ‘pushen’ naar hun medewerkers op basis van diens eindgebruikerprofiel.

Möbius koos voor Wortell omwille van de dienstgerichte aanpak waarin ook het mee opleiden van de IT-organisatie een belangrijke pijler was.

Möbius' nieuwe werkplek

Een geoptimaliseerde ondersteuning van elke eindgebruiker die ook kostenbesparend bleek op vlak van onderhoud, zowel voor de hardware zelf als de omgeving.

Tijdswinst in het uitrollen van nieuwe toestellen én deze kunnen eenvoudig centraal beheerd worden vanop afstand. In tijden waar telewerken zo aanwezig is, is dit echt een pluspunt voor élke betrokken medewerker.

Een duidelijke stijging van de productiviteit van onze eindgebruikers.


Op zoek naar een Cloud-first partner voor jouw organisatie? Ontdek onze oplossingen.