Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Azure Data Engineering

Je bent als BI- of Data Warehouse-engineer goed thuis in klassieke Data Warehouses. Maar de wereld verandert. Hoe zorg je ervoor dat je kennis up-to-date blijft?

In het Smart Learning traject "Azure Data Engineering" helpen we jou om de sprong te maken naar Azure. Elke week pakken we een belangrijk onderwerp op het gebied van Cloud Data Engineering en gaan we daar hands-on mee aan de slag. Na afloop weet je hoe de cloud in elkaar zit, hoe je een Analytics-omgeving in Azure opzet, en heb je een Proof of Concept opgebouwd.

Alles over het Smart Learning traject Azure Data Engineering

Voor wie is het Smart Learning traject "Azure Data Engineering"?

Het Smart Learning traject “Azure Data Engineering” is niet voor iedereen. We hebben ons leertraject specifiek ontwikkeld voor mensen die al kennis hebben van BI of Data Warehousing, en die graag een volgende stap willen zetten. Je gaat de geleerde kennis in de praktijk brengen in jouw organisatie, maar dit is wel iets wat jij moet doen.

Belangrijk is dat je als deelnemer ziet dat de wereld van dataplatforms verandert. Dat er nieuwe oplossingen komen. En dat je gedreven bent om nieuwe kennis en ervaring hierover op te doen. Wanneer je dit op een praktijkgerichte manier wilt combineren met je werk, is het leertraject Analytics in Azure iets voor jou.

Wat is de inhoud van het Smart Learning traject "Azure Data Engineering"?

Je wilt je tijd zo goed mogelijk gebruiken. Datgene leren wat ertoe doet. En wij helpen je erbij. Dit zijn de onderwerpen van het Smart Learning traject "Azure Data Engineering":

Cloud Fundamentals

Hoe werkt de cloud nu écht? Waar moet je op letten? Je leert je eigen cloudomgeving opzetten en onderhouden, rekening houdend met zaken als beveiliging en kostenbeheersing.

Batch Processing

Leer batch-data te verwerken in Azure. Zet een ontkoppelde omgeving op met een Data Lake, en leer over de manier van opslag. Werk met met Azure Data Lake Storage, Synapse en Databricks.

Ontwikkeltechniek

Aan de slag met modern versiebeheer in Git. Zet je eigen repo's op, kies een branch-strategie en koppel Synapse, Databricks en Data Factory aan je versiebeheer. Maak kennis met Azure DevOps.

Containers, Infra-as-Code en Security

Hoe zorg je dat je dataplatforms ook veilig zijn? Leer alles wat je nodig hebt over infrastructuur en security. Leer infra-as-code (IaC) inzetten om je infra net zo te automatiseren als je code.

Streaming Data

Batch data is bekend. Maar hoe ga je met real-time data om? Wat zijn de implicaties daarvan? En wat als data weliswaar streaming binnenkomt, maar in batches verwerkt moet worden?

QA, testen en Release Management

Met de flexibiliteit van de cloud gecombineerd met infra-as-code kun je eenvoudig nieuwe omgevingen inrichten om mee te testen. Hoe breng je het testplan naar een hoger niveau?
Direct van start

Hier kun je inschrijven

Ben je klaar om de volgende stap te zetten en je kennis naar een hoger niveau te brengen? Je kunt je direct inschrijven op één van de edities van het Smart Learning traject “Azure Data Engineering”

Gerelateerde pagina's

Meer over Azure Migratie, Azure

18-11-2022

CloudBrew 22, de grootste Azure conferentie in België

Dit jaar werkt AZUG Belgium samen met Microsoft om de Belgische Azure gemeenschap een unieke ervaring te bieden. De tweedaagse conferentie geeft...
Whitepaper

Trendrapport - De hybride werkplek, werkt die voor iedereen?

Hybride werken is een blijver. Maar deze nieuwe manier van samenwerken ontwikkelt zich natuurlijk niet vanzelf. In dit trendrapport stellen we je enke...
Whitepaper

De evolutie van de IT beheerder

Nu organisaties massaal overstappen naar de cloud — en bijvoorbeeld kiezen voor een platform als Azure — is het voor veel IT beheerders ee...
Datacenter
Blogpost / 1-4-2022

8 redenen om te starten met een modern datacenter in Azure

Wil je weten wat een datacenter in Azure voor jou kan betekenen? Wij overlopen 8 goede redenen om er meteen mee te starten.
Blogpost / 23-3-2022

4 manieren om geld te besparen met een datacenter in Azure

Een overstap naar Azure: dat zegt je wel wat. Maar hoeveel kost dat? Veel bedrijven zijn ervan overtuigd dat zo’n overstap een grote kost met zi...
Blogpost / 18-11-2021

Wat is Azure?

Wat is Azure? Om met de deur in huis te vallen: Azure is een cloudplatform dat je kan gebruiken voor allerlei verschillende typen workloads. Maar...
Whitepaper

E-book: Het handboek voor jouw Azure avontuur

Het Azure handboek: over het Azure platform, de voordelen van Azure, een goed ingerichte Azure omgeving, Azure beheer en de transitie voor je IT-...
Blogpost / 18-11-2021

Zelf Azure beheren: do of don't?

Ga je aan de slag met Azure, dan is het verleidelijk om het beheer en onderhoud voor eigen rekening te nemen. Maar is dat wel een goede keuze voor jou...
21-4-2022

AzureLive

Na een groot succes van de eerste editie van AzureLive, organiseren we ook dit jaar weer samen met Intercept hét Azure event van het jaar....